Vecka 25

Ny vecka ! Den här veckan har jag verkligen känt av att min rygg gör super ont när jag står eller sitter för länge, jag måste be Oliwer krama mig jätte hårt så att ryggen knäcks och då känns det lite bättre, men annars blir det bättre såfort jag lägger mig ner. Och den här tröttheten har kommit tillbaka ! Måste sova middag typ 2 gånger på dagen för att orka vara uppe längre än 10...Känner mig så jäkla tråkig och vill inte somna så tidigt och vakna kl 6 på morgonen av mig själv, men blir så trött så att ögonen inte orkar hålla sig öppna. Somnar mellan 8 och 10 på kvällen och vaknar kl 6 på morgonen jätte pigg. Ska till barnmorskan den 7 januari och ta blodprover och kolla järnvärdet och så också :) Förra gången så hade jag bra järnvärde och behövde inte äta järntabletter :) Men nu är jag så trött hela tiden så det kanske är järn jag behöver, vet inte :) Får se den 7e. Lill tjejen där inne rör sig för fulla muggar hela tiden och sparkar och buffar runt, fortfarande blyg för sin pappa men han har fått känna massa gånger nu. Hon brukar hålla på mest på kvällen och på morgonen och lite på dagen flyttar hon runt :) 
 
Såhär står det om vecka 25 :
 
Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig. Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket och liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner. Fostret kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Många foster rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Från och med nu är det viktigt att känna fosterrörelser varje dag och att du lär känna ditt barns dygnsrytm. Var extra observant om du tycker att barnet rör sig mer sällan än vanligt. Oftast brukar man rätt snart känna barnet röra sig som vanligt men om du fortsätter känna att rörelserna är mindre än vanligt ska du kontakta din barnmorska eller förlossningsavdelningen.Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen vid den här tiden. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan fungera som en utlösande faktor för kramp i benen. 






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo