Vecka 37

Nu har tiden flugit iväg igen, för nu är det vecka 37 redan ! Så här är lite uppdatering på hur det är just nu :
Jag är pigg och frisk, superskönt ! Såfort det är fint väder ute så vill jag gå ut och gå och göra nåning, fast finns typ ingenting att göra...Men skönt att inte vara sjuk längre som jag var hela tiden förut, hållt mig frisk i en månad iallafall tror jag, REKORD ! Magen har växt och blivit tung att dra runt på och känner av mycket förvärkar och sammandragningar. Lill tjejen i magen har fixerat sig och ligger rätt med huvudet nedåt :) På Fredag ska jag få veta av min barnmorska om jag ska få röntgas, hon ska prata med doktorn om det på torsdag så jag får svar på fredag om det. Min mamma och min syser har nämnligen för trångt bäcken och min mamma har varit tvungen att göra planerat kejsarsnitt med alla 4 barn för hon får inte föda normalt pågrund av hennes bäcken. Och min syster har också för trångt bäcken så det går ju i släkten så därför kanske jag behöver kolla om jag också har det. I säkerhetsfall vill jag iallafall göra det då det inte alls är bra och kan vara farligt att föda med för trångt bäcken. Så jag vill veta det och om det skulle vara så att jag har det så blir det planerat snitt, och det känns bäst om det skulle vara så för då är det vad som är bäst för bebis och för mig. Men helst vill jag kunna föda normalt. Så på fredag får vi se om jag ska röngas. Annars mår jag toppen och som sagt så gör jag inte mer än att väntar på henne nu :)
 
såhär står det om vecka 37: 
 
barnet:
Nu väger fostret ungefär 3 kilo och är cirka 48 centimeter långt, men det skiljer sig mycket mellan olika barn. Fostret tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Ändå är lungorna de sista organen som mognar. 
 
mamman:
Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Om du väntar tvillingar kan det vara dags att föda nu. Vecka 36 till 37 är genomsnittslängden för en tvillinggraviditet.
Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu och då brukar barnmorskan säga att det har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med bebisen.